Pečící kameny
Instrukce pro bezproblémové používání:
- Kámen musí být před každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistot.
- Nejprve roztopíme oheň na místě k tomu určeném (ohniště, gril, krb,...).
- Po vytvoření tepelného základu umístíme kámen nad oheň a pozvolna přikládáme tak, aby plamen dosahoval max. na spodek kamene.
- Doporučujeme přikládat tvrdé dřevo, které vydá vyšší teplotu a déle ji udrží. Měkké dřevo rychleji hoří, má častý výkyv teploty působící na kámen a tím může zapříčinit poškození kamene.
- Přibližně po 15 minutách je možné začít pokládat na rozpálený kámen připravené maso. Při slabých plátcích masa je doba pečení cca 3 minuty z každé strany. Na kameni se nechají připravovat ryby, ražniči, bramborák, vajíčka klobásy atd.
- Po ukončení pečení necháme rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Poté ho umyjeme teplou vodou s jarem.
- Nikdy se nesnažte urychlit chladnutí kamene (např. poléváním studenou vodou). Rychlým ochlazením dojde k pnutí materiálu a kámen může prasknout.
- Již při prvním zahřátí kamene může docházet k vlasovým trhlinkám, které jsou při rozehřátí vlivem vysokých teplot pro pečící kámen přirozené.To nebrání funkčnosti kamene při běžném používání. Za zásadní poškození pro vyřízení reklamace se považuje nemožnost užívání typu: vyprýsknutí materiálu na pracovní ploše.
Zboží je obvykle skladem, na dostupnost se můžete informovat pomocí poptávkového formuláře.
Zobrazeno 15 položek
-
-
-
-
-
rozměr: 52,5 x 34,5 x 3 cm, výška 35 cm
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Zobrazeno 15 položek